NIEUWS – Studio updates lente

Afgelopen maanden waren nogal druk in de studio. Naast flink wat commercieel sounddesign, compositiewerk en audiorestauratie, werkte ik onder andere aan de volgende projecten:

-Vanaf 18 april wordt het tweede seizoen van Ersin in Wonderland uitgezonden door de VPRO op NPO 3. Ga vooral kijken. Dit programma van Jorne Baard was weer een waar feest om aan te mogen werken (sounddesign en mix). Bekijk hier de trailer.

Een recensie uit de Groene Amsterdammer.

(beeld: Sanne Kabalt)

-Voor kunstenaar Sanne Kabalt deed ik het sounddesign van haar film 1.4. De film zal allereerst in Finland gescreend worden, maar later waarschijnlijk ook in Nederland. De film is een fascinerende meditatie op fotografische thema’s.

-Voor kunstenaar Secuum Cheung werkte ik aan een drietal voorlichtingsfilms voor de Britse National Health Service over vooroordelen in de spreekkamer. De films zijn in eerste instantie bedoeld voor doktoren en verplegenden om het gesprek op gang te brengen over de omgang met vooroordelen op allerlei gebieden. De films laten op een hele praktische manier zien hoe zij op een effectievere manier kunnen communiceren.

-Voor educatieve uitgeverij Malmberg werkte ik aan de casting en opnames voor audio voor de methode Staal. Er waren dit keer veel opnames met kinderen en dat zorgt altijd voor levendige sessies.


-Voor het collectief Raamwerk in samenwerking met , werkte ik mee aan een project over Judith Mulder, een ongeneselijk zieke patiënt die haar ervaringen in de gezondheidszorg gebruikte om een boek te schrijven voor artsen en lotgenoten. Inmiddels is Judith helaas overleden. Het was bijzonder om haar te leren kennen en om met haar te kunnen samenwerken.

-Voor Fotograaf Wardie Hellendoorn werkte ik aan teksten voor zijn nieuwe website. Hellendoorn is een verhalenverteller en benadert commerciële fotografie vanuit een uniek documentair perspectief.

 

-Vanaf mei ga ik aan de slag bij de Correspondent in Amsterdam als redacteur audio. Naast alle praktische zaken zoals het bouwen van een studio en het bouwen van de infrastructuur voor het nieuwe engelstalige platform, zal ik vooral podcasts gaan maken en verzinnen met deze geweldige club journalisten. Ik heb er nu al heel erg veel zin in.

Leave a Reply